Mijn favorieten

Energielabel

Energielabel woning of bedrijf

Bij de verkoop of verhuur van uw woning of bedrijf is het verplicht een definitief energielabel beschikbaar te stellen aan de nieuwe eigenaar of huurder.­

Elke pandeigenaar heeft een voorlopig energielabel ontvangen. Het voorlopige energielabel is een letter van A tot en met G, waarvan A de zuinigste en G de minst zuinige klasse voorstelt. De toewijzing is gebaseerd op openbare gegevens over de woning(en), zoals het bouwjaar en woningtype.­

­

Het voorlopig energielabel is een indicatie van de energieprestatie van een woning. Aan de toewijzing van een voorlopig energielabel zijn verder geen consequenties verbonden.
 

Definitief energielabel

Het definitieve energielabel wordt vastgesteld als u via de website energielabelvoorwoningen de woninggegevens heeft aangepast, bewijsstukken heeft aangeleverd en als een erkend deskundige de gegevens op afstand heeft gecontroleerd. Een bewijsstuk kan bestaan uit een foto of een factuur van bijvoorbeeld uw cv-ketel.


De Inspectie Leefomgeving en Transport controleert of er bij iedere transactie een definitief energielabel aanwezig is. Is dat niet het geval dan staat er een flinke boete tegenover. In advertenties en op funda.nl is het verplicht het (voorlopige) energielabel te vermelden.


BoertjesHorst makelaardij helpt u verder

U kunt via energielabelvoorwoningen het label definitief maken. Geef het resultaat aan ons door: wij verzorgen de correcte vermelding van het label op funda.nl.

Komt u er niet uit? Of heeft u een specifieke vraag? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring