Mijn favorieten

Energielabel

Energielabel vanaf 2015

U bent verplicht een definitief energielabel beschikbaar te stellen bij verkoop, nieuwe verhuur en oplevering van gebouwen aan de nieuwe woningeigenaar of huurder.­

Elke woningeigenaar die nog niet in het bezit was van een energielabel van zijn woning(en), heeft inmiddels een voorlopig energielabel ontvangen. Het voorlopige energielabel is een letter van A tot en met G, waarvan A de zuinigste en G de minst zuinige klasse voorstelt. De toewijzing is gebaseerd op openbare gegevens over de woning(en), zoals het bouwjaar en woningtype.­

­

Het voorlopig energielabel is een indicatie van de energieprestatie van een woning. Aan de toewijzing van een voorlopig energielabel zijn verder geen consequenties verbonden.

Een overzicht voor welke woningen een energielabel verplicht is, vindt u op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Definitief energielabel

Om uw woning te mogen verkopen of verhuren heeft u een definitief energielabel nodig. Het definitieve energielabel wordt vastgesteld als u via de website energielabelvoorwoningen de woninggegevens heeft aangepast, bewijsstukken heeft aangeleverd en als een erkend deskundige de gegevens op afstand heeft gecontroleerd. Een bewijsstuk kan bestaan uit een foto of een factuur van bijvoorbeeld uw cv-ketel.


De Inspectie Leefomgeving en Transport handhaaft de wet en kan zij indien nodig handhavingsinstrumenten variërend van een waarschuwing tot een boete inzetten indien er bij verkoop, nieuwe verhuur en oplevering van gebouwen geen definitief energielabel aanwezig is.


BoertjesHorst makelaardij helpt u verder

U kunt met behulp van de verkoopbrochure van uw woning het voorlopige energielabel laten omzetten in een definitief label. We verzorgen ook de correcte vermelding van het label op funda.nl.

Wilt u meer informatie of heeft u een specifieke vraag? Bel dan met BoertjesHorst makelaardij via 038-4216164 of vul contactverzoek in waarna wij contact met u opnemen.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring